Golden Globe: Lady Gaga és Bradley Cooper is a díjátadók között lesz

Vágólapra másolva!
Lady Gaga, Harrison Ford, Emma Stone és Bradley Cooper is a díjátadók között lesz a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetségének (HFPA) Golden Globe-gáláján, amelyet helyi idő szerint vasárnap este rendeznek meg a Los Angeles-i Beverly Hilton szállóban.
Vágólapra másolva!

A HFPA honlapja szerint a 76. díjkiosztó házigazdája Sandra Oh és Andy Samberg lesz. Az újságírószervezet korábban bejelentette, hogy a Cecil B. De Mille filmes életműdíját Jeff Bridges kapja. Az újonnan alapított televíziós életműdíjat, a Carol Burnett-díjat első alkalommal maga a legendás tévés komika, a 85 éves Burnett veheti át. A Golden Globe-díjak átadásában segédkező Golden Globe-nagykövet idén Isan Elba, a filmsztár Idris Elba lánya lett.

A háromórás gálaesten filmes és televíziós kategóriákban osztják ki a mintegy 90 tagot számláló tudósítótestület 25 trófeáját. A glóbuszt körbeölelő filmszalagot ábrázoló szobrot mások mellett Catherine Zeta-Jones, Dick Van Dyke, Jamie Lee Curis, Felicity Huffman, Mike Myers, Ben Stiller, Halle Berry, Nicole Kidman, Julianne Moore nyújtja majd át a győzteseknek.


A drámai filmek versenyében a Csillag születik, a Fekete Párduc, a Csuklyások: BlacKkKlansman, a Ha a Beale utca mesélni tudna és a Bohém rapszódia között dől el a verseny.

A legjobb zenés film vagy vígjáték mezőnyben a Crazy Rich Asians, a Mary Poppins visszatér, A kedvenc, a Zöld könyv és a Vice küzd a Golden Globe-díjért.



- foglalta össze a díjesélyeket a veterán filmes elemző, Paul Dergarabedian. Megkockáztatta, hogy a legjobb idegen nyelvű film mezőnyből szerinte a mexikói Alfonso Cuarón Roma című alkotása viszi majd el a díjat.

Emlékeztettet rá, hogy a Roma a díjszezon egyik favoritja, amely nagyszerű kritikákat kapott, és Cuarónt a legjobb rendező díjára is jelölte a HFPA.


Az első Golden Globe-gálát 1944 januárjában tartották: akkor látogattak először filmcsillagok és stúdióvezetők a 20th Century Fox stúdióba, hogy megtekintsék az előző év amerikai filmtermésének a külföldi újságírók által kiválasztott legjavát, és átvegyék a testület által öt kategóriában adományozott elismeréseket. A díjkiosztót azóta hagyományosan az Oscar-ceremónia előtt rendezik meg.