17 éves kezdő lesz a főszereplő a Spielberg-féle West Side Storyban

2019.01.15. 12:51

Steven Spielberg egy nyílt szereplőválogatáson feltűnt, ismeretlen 17 éves lányra bízta Maria szerepét a West Side Story új filmes feldolgozásában.

A középiskolás Rachel Zegler a szereplőválogatásra egy videóval jelentkezett, amelyen a Tonight és a Me Siento Hermosa című számokat énekelte a darabból. Mint mondta, nagyon izgatott, hogy őt választották

 

Maria ikonikus szerepére egy ilyen csodálatos szereposztásban,  

és kolumbiai-amerikaiként megtisztelőnek tartja, hogy egy olyan szerepet játszhat, amely olyan fontos a spanyolajkú közösségnek.

Rachel ZeglerForrás: Fox


A musical új, Steven Spielberg rendezte filmes változatában olyan Broadway-sztárok játszanak, mint Ariana DeBose (Anita) és David Alvarez (Bernardo), valamint Josh Andrés Rivera (Chino). A produkció már korábban leszerződtette Ansel Elgortot Tony szerepére, és Rita Morenót, aki Valentinát fogja játszani.

Spielberg felidézte, hogy mikor egy éve elkezdték a produkció előkészítését, már bejelentették, hogy Maria, Anita, Berardo, Chino és a Cápák szerepeire latin-amerikai származású színészeket keresnek. Hozzáfűzte, hogy ezek a tehetséges, fiatal színészek szerinte

új, felvillanyozó energiával töltik fel ezt a nagyszerű musicalt, amely aktuálisabb, mint valaha.
A Tony-díjas David Alvarez elmesélte, hogy szülei Kubából emigráltak az Egyesült Államokba kapcsolatok és angol nyelvtudás nélkül, a jobb élet reményében.

 

Tudom, milyen megpróbáltatásokon mentek át, és Bernardóban is sok ilyen belső vívódást látok  

- mondta, megjegyezve, hogy amióta az eredeti, 1961-es filmet látta, nagyon vágyott erre a szerepre.
A West Side Story forgatókönyvét az Oscar-jelölt, Pulitzer-díjas Tony Kushner írta az eredeti musicalt jegyző Arthur Laurents munkája nyomán, a dalszövegeket Stephen Sondheim jegyzi, a musical zenéjét pedig Leonard Bernstein komponálta.
A film producere Spielbergen kívül Kevin McCollum és Kristie Macosko Krieger, a forgatás nyáron kezdődik majd.