Egyetlen alkalommal újra levetítik az Urániában a Dilili Párizsban-t

2019.01.16. 10:39

A César- és BAFTA-díjjal kitüntetett animációs rendező, Michel Ocelot Dilili Párizsban című, legújabb alkotása február 2-án 16:30-tól egyetlen alkalommal újra látható az Uránia moziban. A film a november 28. és december 2. között megrendezett 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál nyitó alkotása volt.

A Kirikou figuráját megalkotó Michel Ocelot novemberben személyesen nyitotta meg a fesztivált az Uránia moziban, majd a vetítést követően közönségtalálkozón vett részt. A fesztiválon két korábbi filmjét, az Esti mesék-et és a Kirikou és a boszorkány-t is levetítették.

Jelenetkép a Dilili Párizsban-bólForrás: Anilogue

A film Párizsban játszódik 1900-ban. Főhőse, Dilili, a francia gyarmatról, Új-Kaledóniából származó kislány, aki riksás barátjával fiatal lányok rejtélyes eltűnése után nyomoz, ám Dilili maga is majdnem áldozatául esik a lányokat elrabló titokzatos bandának. Kalandjaik során megfordulnak Párizs szinte minden zugában, a város alatti rejtelmes csatornáktól az Eiffel-torony tetejéig, miközben megjelennek a történetben a századforduló kiemelkedő alakjai is (Proust, Manet, Renoir, Toulouse-Lautrec, Marie Curie vagy Sarah Bernhard), akik segítik őket a sikeres nyomozásban.

Michel Ocelot különleges látványvilágot teremtett legújabb egész estés alkotásában: a 3D-s hátteret vegyíti a 2D-s karakterrajzokkal, sokszor a város legendás helyszíneinek valóságos fotói szolgálnak hátteréül az animált karaktereknek.