A Fekete Párduc lett a befutó az amerikai színészek céhénél

2019.01.28. 10:11

Az amerikai színészek céhének éves díjgáláján, a SAG Awardson a legjobb filmek Oscar-díjára is jelölt Fekete Párduc nyerte a "fődíjat": a legjobb szereposztás elismerését. 

Vasárnap Los Angelesben tartották a 25. SAG-gálát, ahol a Fekete Párduc nyerte a legfontosabb díjat, a legjobb szereposztás elismerését. Ezzel a Marvel-film olyan Oscar-esélyes filmeket utasított maga mögé, mint a Bohém rapszódia, a Csillag születik vagy a Csuklyások - BlacKkKlansman.

Ugyancsak a Fekete Párduc kapta meg a filmek között a kaszkadőrök díját. 

Nem biztos, hogy a Fekete Párduc Oscar-esélyei ezzel jelentősen nőttek, a legjobb film Oscar-díjára is jelölt képregénymozit ugyanis az amerikai filmakadémia nem jelölte színészi kategóriákban, így inkább az egyéni SAG-díjak nyertesei bizakodhatnak, hogy egy lépéssel közelebb kerültek az amerikai filmakadémia elismeréséhez.

Az amerikai színész céh a legjobb színésznő díjával Glenn Close-t tüntette ki  A férfi mögött (The Wife) című filmben nyújtott alakításásáért, míg a legjobb férfi főszereplőnek az Oscar-favorit Rami Malekot választották a Bohém rapszódiá-ért. 

A legjobb női mellékszereplő SAG-díját Emily Blunt (Hang nélkül), a legjobb férfi mellékszereplő elismerését Mahershala Ali (A zöld könyv) kapta. A négy egyéni alakítás SAG-díjazottjai közül egyedül Bluntot nem jelölték a 2019-es Oscarra.