A Bohém rapszódia rendezője elleni zaklatási vádak miatt a brit filmakadémia felfüggesztette Bryan Singer jelölését, ám a film továbbra is a kiemelkedő brit alkotások mezőnyében szerepel - számolt be a BBC hírportálja a szervezet közleménye alapján.

A Queen együttes énekese, Freddie Mercury életéről szóló Bohém rapszódia összesen hét jelölést kapott a szigetországban. Hat kategóriában még esélyes a díjakra, melyeket a hétvégén adnak át.

A vádak a The Atlantic című magazin egy cikkében jelentek meg, amelyben négy férfit szexuális zaklatással vádolnak, akik viszont nyilvánosan még nem szólaltak meg.

Az 53 éves rendező tagadta a vádakat.

 

Bryan Singert, a Bohém rapszódia rendezőjét állítólag 4 férfi is szexuális zaklatással vádolja az egyik brit magazin szerintForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit picture alliance/Dave Bedrosian/Geisler-Fotopress

Singert három héttel a Queen-film befejezése előtt menesztették, mert állítólag megbízhatatlan magatartást tanúsított a forgatáson, neve azonban a stáblistán maradt.

A rendezőt a Bohém rapszódia befejezése előtt pár héttel "megbízhatatlan magatartása" miatt menesztették a producerekForrás: Collection Christophel/© GK Films / New Regency Pictures / Queen Films Ltd/Gk Films / New Regency Pictures

Az amerikai rendező állítólagos tettei teljesen elfogadhatatlanok és összeférhetetlenek az akadémia értékeivel. Figyelembe vesszük, hogy a rendező tagadja a vádakat, ám a felfüggesztés érvényben marad, amíg nem tudni, mi lesz a cikkben tárgyalt ügyek kimenetele

- olvasható a brit filmakadémia közleményében. Singer többek között az X-Men - A kívülállók, és a Superman visszatér című filmeket is rendezte, a Bohém rapszódia pedig öt kategóriában esélyes az Oscarra, az amerikai filmakadémia díjára is, amelyeket február 24-én osztanak ki.