Megszüntették a nemi erőszak miatti nyomozást Luc Besson ellen

2019.02.25. 18:36

A francia ügyészség megszüntette az eljárást Luc Besson ügyében. A világhírű francia rendező ellen májusban tett feljelentést egy belga-holland színésznő többszörös nemi erőszak miatt.

A párizsi ügyészség szerint az elmúlt kilenc hónapban nem hozott eredményt a nyomozás, nem tudták bizonyítani a vádakat.

Thierry Marembert, Besson ügyvédje közölte, hogy ügyfele „elégedetten fogadta az ügyészség döntését arról, hogy nem folytatják a Sand van Roy által felhozott vádakra alapuló vizsgálatot. A vádakat Luc Besson mindig is tagadta”. Decemberben Bessont eredménytelenül szembesítették a színésznővel.

Luc BessonForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Patrick Seeger

A Médiapart internetes újság szerint kilenc másik nő is megvádolta Bessont szexuális visszaéléssel és helytelen magatartással. Legutóbb, február 13-án egy Egyesült Államokban élő színésznő a francia ügyészségnek írt levelében egy 2002-ben Besson által elkövetett szexuális támadásról írt.

A nagy kékség rendezőjét, a Taxi-sorozat producerét az egyik legismertebb francia rendezőként és befolyásos üzletemberként tartják számon. Az EuropaCorp produkciós és forgalmazó cég vezetőjeként Luc Besson 2012-ben hozta létre Párizstól északra a Cité du Cinéma filmstúdiót, amelyben a forgatási helyszínek mellett filmművészeti iskola is működik.

Besson 17 filmet rendezett, mintegy 100 filmnek volt a producere, és 12 alkalommal jelölték César-díjra, de csak 1998-ban kapta meg a legjobb rendezőnek járó díjat Az ötödik elem című akcióvígjátékért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK