Életműdíjat kap az idei velencei filmfesztiválon Julie Andrews, A muzsika hangja és a Mary Poppins című filmek főszereplője.

Alberto Barbera fesztiváligazgató pénteki bejelentésében a 83 éves brit színésznőt a mozinézők számos generációja által bálványozott ikonikus figurának nevezte, olyannak, akinek "szerepei nem korlátozódtak a családi filmek tökéletes karaktereire".
Olyan szerepekben játszott, amelyek sokoldalúak, drámaiak, provokatívak és csípős iróniával átitatottak voltak, köztük volt több olyan film is, amelyet néhai férje, Blake Edwards rendezett - hangsúlyozta. Ez az Arany Oroszlán egy különleges karrier jól megérdemelt elismerése - tette hozzá.

A Mary Poppins (1964) főszerepéért Oscar-, Grammy- és BAFTA-nyertes, ötszörös Golden Globe-díjas Julie Andrews közleményében megtiszteltetésnek nevezte a kitüntetést és jelezte, hogy szeptemberben részt fog venni a filmfesztiválon.
Andrews egymás után a második brit színésznő, akit velencei mustra életműdíjjal tüntet ki, tavaly Vanessa Redgrave kapta meg az elismerést.
A világ legrégebbi filmfesztiválját idén augusztus 28. és szeptember 7. között rendezik a lagúnák városában.