Pajzán kíváncsiság és Eksztázis: Ezek lesznek az év legszexibb filmjei

Theo James és Emily Ratajkowski a Lying And Stealing-ben
Vágólapra másolva!
A hollywoodi filmek mindig is ünnepelték az emberi szépséget, az amerikai filmművészetet szépségkultusz dominálta, mára viszont az erotika műfaja gyakorlatilag kihalt a tengerentúlon, legalábbis egyre kevésbé szabad látványelemként ábrázolni a meztelen testeket, különösen a nőkét. Sőt, inkább abból lett divat, hogy a legszebb színésznők elcsúfítják magukat egy-egy film kedvéért, elég Nicole Kidmanre (Az órák, Pusztító), Charlize Theronra (A rém) vagy Margot Robbie-ra (Két királynő) gondolni. Ami a 2019-es magyarországi mozikínálatot illeti, talán nem véletlen, hogy a két legpikánsabbnak ígérkező film egyaránt francia, de szerencsére még Hollywoodban is akad példa arra, hogy egy vonzó színésznőnek (legyen az Anne Hathaway, Charlize Theron vagy Emily Ratajkowski) a karaktere is vonzó legyen. Cikkünkben a külföldi filmtermésre fókuszálunk, a magyart már itt kiveséztük.
Vágólapra másolva!

Az év egyik legszexibb filmjének a francia erotikus drámaként reklámozott Pajzán kíváncsiság ígérkezik, aminek a magyarországi Frankofón Filmnapokon volt a világpremierje idén március 2-án, széleskörű moziforgalmazásba pedig a nyáron érkezik. A filmben a XIX. század végén egy költő, Pierre Algériába utazik, ahol viharos kapcsolatba kezd egy helyi nővel, akivel közös szenvedélyük az erotikus fotózás lesz.

- olvasható a forgalmazó cselekményleírásában.

A rendező a mozifilmmel most debütáló Lou Jeunet, a film forgatókönyvét Raphaëlle Desplechin írta, aki az Életem értelmei, a Micsoda nők!, a Turné, valamint a Született szülők sorozat írásában is közreműködött. Ami a színészeket illeti, a főszerepet alakító Noémie Merlant az Egy őrült pillanat és az Emlékek őrzői filmekből lehet ismerős a magyar közönségnek, Niels Schneider az Egy ország, egy király mellett Reisz Gábor Rossz versek (cikkünk itt olvasható) című filmjében is szerepelt, Benjamin Lavernhe pedig az Eszeveszett esküvő-ben és A mélység kalandorá-ban is játszott.

Cikkünk a következő oldalon folytatódik!