Meghalt Larry Cohen, olyan filmek forgatókönyvírója, mint A fülke és a Mobil. Rendezőként is sikeres volt, olyan kisebb büdzsés horrorfilmekkel szerzett nevet, mint az It's Alive és a The Stuff. Joe Dante és Edgaw Wright búcsúztak tőle. 77 évet élt.

Cohen B-filmjei közül az It's Alive (1974) és a The Stuff (1985) voltak a legsikeresebbek, előbbinek két folytatása is született. Olyan B-kategóriás műfajokban is alkotott, mint a feketéket felvonultató blaxploitation, ilyen filmjei a Black Ceasar és a Leszámolás Harlemben, mindkettő 1973-ból a műfaj sztárjával, Fred Williamsonnal. 

Larry CohenForrás: Indiewire

Bár rendezett egy részt A horror mesterei című antológiasorozatba (2005-2007), idővel átnyergelt forgatókönyvírásra. Két legnagyobb sikere A fülke és a Mobil, előbbi Colin Farrellel, Keifer Sutherlanddel, Katie Holmesszal és Forest Whitakerrel, utóbbi pedig Kim Basinger, Chris Evans, Jason Statham és William H. Macy főszereplésével készült. Mindkettő a kis büdzsés filmezés hagyományait követő, párbeszédekre épülő történet, mivel a karakterek közti kommunikáció telefonon zajlik. 

A szintén horrorfilmjeiről híres Joe Dante azt írta róla, hogy

nagyon eredeti volt.

 Edgar Wright rendező azt mondta róla: 

Sokakkal ellentétben ő tényleg független filmeket rendezett, nem a nagy stúdiók pénzelték. Az ötletei mindig nagyobbak voltak, mint a büdzséi. Köszönöm a sok inspiráló kultfilmet, Larry!