Nemcsak Will Smith, de egy nő is lehetett volna a Mátrix Neója

2019.03.27. 13:43

Lorenzo di Bonaventura producer elmesélte, kiket szemeltek ki annak idején a Mátrix főszerepeire, és miért mondtak nemet. Neo szerepére még Sandra Bullock is esélyes volt. 

Arról személyesen Will Smith mesélt korábban, hogy őt akarták Neo szerepére, de a Wachowski-testvérek nem igazán tudták meggyőzni, amikor felvázolták neki a projektet. 

 

Azóta kiderült, hogy zsenik, de én nem ezt tapasztaltam a találkozón  

- mesélte a pitchről. 

Di Bonaventura szerint miután Brad Pitt, Leonardo DiCaprio és Will Smith is nemet mondott, annyira el voltak keseredve, hogy Sandra Bullock kedvéért nővé változtatták volna Neót. 

 

Joel Silver producer és én már dolgoztunk vele A pusztító alkalmával, és nagyon jó barátom. Elküldtük neki a forgatókönyvet, de nem igazán volt neki való a projekt, úgyhogy nem lett belőle semmi.   

Elmondta azt is, miért mondott nemet Brad Pitt és Leonardo DiCaprio. Előbbi épp végzett a Hét év Tibetben forgatásával, és azt mondta, túlságosan kimerült egy ilyen filmhez, DiCaprio pedig a Titanic után nem akart újabb látványeffektusokra épülő filmben játszani. 

Smith szerint Morpheus szerepére Val Kilmert akarták, de di Bonaventura szerint megkerestek még olyanokat is, mint Arnold Schwarzenegger és Michael Douglas. Bullock arról beszélt még 2009-ben, hogy Trinity szerepére is felkérték. 

Mivel a Wachowski-testvérek addig csak egy filmet rendeztek (Fülledtség), a Mátrix-ot híresen nehéz volt elkészíteni, Hollywoodban nagyon kockázatos vállalkozásnak gondolták, amiről di Bonaventura is beszélt: 

Minél nagyobb sztár mondott igent, annál több esélyünk volt, hogy a stúdió zöld utat adjon.