Magyar film készül a harmincas nők furcsa élethelyzetéről

Vágólapra másolva!
A Laookon Filmgroup gyártásában áprilisban kezdi forgatni első nagyjátékfilmjét Grosan Cristina, a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor programjának támogatásával. A legjobb dolgokon bőgni kell c. film forgatása nagyrészt budapesti helyszíneken, május 3-ig tart. A forgatókönyvet a rendező és a főszereplő, Rainer-Micsinyei Nóra közösen jegyzik. A legjobb dolgokon bőgni kell leghamarabb 2020-ban kerül a magyar mozikba.
Vágólapra másolva!

A legjobb dolgokon bőgni kell főszereplője - a produkció közleménye szerint - a harminc éves Maja, aki látszólag stabil párkapcsolatban, kiszámítható jövővel éli nagyvárosi életét.

A halottszállítók érkezéséig kénytelen egy teljes éjszakát eltölteni a halott nénivel. Az éjszaka folyamán Maja szembesül mélyen eltemetett problémiáival és rájön, hogy hiába csordogál biztonságosan az élete, a boldogsága érdekében muszáj kockáztatnia. Még akkor is, ha fejest kell ugrania az ismeretlenbe és mindent elveszíthet.

Forrás: Grosan Cristina

A legjobb dolgokon bőgni kell forgatókönyve

Úgy élnek, mintha még mindig egyetemisták lennének: közös albérletben, üres hűtővel, éjszakai bulikkal, két óra alvással, másnapokkal. Szeretnék máshogy csinálni, mint az előző generáció, ugyanakkor menekülnek a döntések elől. A film

Grosan Cristina rendező elmondta:

"Az eddigi filmjeimben is különböző korú és problémájú nők szerepeltek, ez most sincs másképp, de ebben az alkotásban a saját generációm helyzetére, döntéseire koncentrálok."

"A legjobb dolgokon bőgni kell ezt az ellentmondásos állapotot vizsgálja, tele feszültséggel, abszurd szituációkkal, öniróniával. Útkeresésben vagyok, ahogy a kortársaim közül szinte mindenki. A forgatókönyv írása közben azzal szembesültünk, hogy a főhősünknek ugyanolyan nehéz megtalálnia a helyes megoldást, a helyes döntést, mint saját magunknak."

Stalter Judit producer kiemelte: "Számomra nagyon fontos, hogy A legjobb dolgokon bőgni kell egy fanyar humorú "női" film, de könnyen dekódolható, univerzális üzeneteket fogalmaz meg a férfiak számára is. A Laokoon Filmgroupnak, a cég indulása - 16 éve – óta kiemelten fontos az elsőfilmes alkotók támogatása."

"Grosan Cristina első nagyjátékfilmje számomra roppant izgalmas szellemi és anyagi vállalkozás, az alacsony költségvetés hatalmas kihívás, amely most is a csapat kreativitását serkenti."

Grosan Cristina erdélyi filmrendező, akinek Vakáció a tengerparton című díjnyertes kisfilmjét a világ közel 40 fesztiválján vetítették, bemutatták a televízióban, az interneten eddig 250 000-en nézték meg. A legjobb dolgokon bőgni kell az első nagyjátékfilmje, amit közösen írt a film főszerepét is alakító Rainer-Micsinyei Nórával, akit Enyedi Ildikó Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről című filmjéből is ismerhetünk. Grosan Cristina 2015-ben dolgozott először Rainer-Micsinyei Nórával az Éjszakai festés című kisfilmben, amit egy újabb közös munka, az Átalakítás folyamatban követett. A két filmes 2017-ben kezdte közösen írni A legjobb dolgokon bőgni kell forgatókönyvét.