Rövid betegség után 76 éves korában meghalt Hannelore Elsner német színésznő - közölte a család ügyvédje. Elsner főszerepet játszott Szabó István első nemzetközi produkciójában, a Zöld madár című német tévéfilmben, Andorai Péter oldalán. 

A mintegy 200 film és tévéfilm, sorozat, köztük A felügyelőnő című népszerű német krimisorozat címszereplőjénél súlyos betegséget állapítottak meg a közelmúltban - közölte az ügyvéd részletek ismertetése nélkül. Hannelore Elsner vasárnap hunyt el.
Az 1942-ben született Elsnert Németországban a második világháború utáni német film egyik leghíresebb színésznőjeként ismerték.

Andorai Péter és Hannelore ElsnerForrás: Zöld madár

Hannelore Elsner mindenkinél jobban meghatározta a német mozit és filmet. A német filmipar nagy veszteséget szenvedett - mondta Martin Moszkowicz, a Constantin Film német produkciós és filmforgalmazó cég vezetője.

Hatvanéves pályafutása alatt a csupán 160 centiméter magas Elsner mintegy 200 szerepet játszott el. Első díját, a német filmszakma Aranykameráját 29 évesen kapta meg Csehov Ivanov című darabjában Szása szerepének alakításáért.
1961-ben kezdett el filmezni, a televíziózásban az 1994 és 2006 között futott A felügyelőnő című sorozatban volt a legsikeresebb. Utolsó filmjét a Kirschbluten & Damonen című filmdrámát idén mutatták be Németországban.