A Kecskeméti Animációs Stúdió rajzfilmje is ott lesz Cannes-ban - fotó

2019.05.02. 16:29

Ma újabb filmeket jelentettek be a 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál programjába. A világon az egyik legnagyobb presztízzsel bíró filmes mustra Un Certain Regard válogatásában így látható lesz a Medvevilág Szicíliában című animációs film - közölte a film magyar forgalmazója. A Kecskeméti Animációs Stúdióhoz köthető mozi ráadásul emellett a világ legnagyobb animációs filmfesztiválja, az Annecy versenyprogramjába is bekerült. A premierre itthon várhatóan az év második felében kerül sor.

Dino Buzzati varázslatos meséje elevenedik meg A vörös teknős alkotóinak új, nagyszabású animációs filmjében- írják a közleményben. A mesebeli Szíciliában játszódó történetben Leander, a medvék királya levezeti a népét a hegyekből, hogy élelemhez jussanak és megtalálják régen elvesztett fiát, Tónit. Az emberek világával megismerkedő medvék viszont egyre több emberi szokást vesznek át, a városokban élve veszélybe kerül a medvelélek.

Jelenetkép a filmbőlForrás: Mozinet

A Medvevilág Szicíliában a XX. század egyik legjelentősebb szépirodalmi gyerekkönyve. A belőle készült animációs filmen az olasz származású rendező, Lorenzo Mattotti a megvalósításon a Kecskeméti Animációs Stúdióval dolgozott együtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK