A Vasárnapi Bors szerint legutóbb Diósjenőn forgatták a Harry Haft című filmet, amit az Esőember és a Jó reggelt, Vietnam! Oscar-díjas rendezője, Barry Levinson készít (aki nemrég adott teltházas mesterkurzust Budapesten a Filmalap Fast Forward Programjának keretében). A címszereplő Ben Foster lesz, de ezen a forgatási helyszínen a lap szerint Danny DeVito jeleneteit forgatták. 

A Vasárnapi Bors szerint két napra bérelték ki a diósjenői halastavat, eredetileg pedig Ócsán forgattak volna. Mint írják, pár stábtag erre a két napra a Békástó Panzióban szállt meg, viszont DeVitót valószínűleg ekkor is Budapest valamelyik szállodájába vitték aludni.

 

 A környéken lakókkal titoktartási szerződést írattak alá. DeVito egy kis golfautóval közlekedett, ám amint valaki le szerette volna fényképezni, azonnal ugrottak a biztonságiak  

- idéz a lap egy helyi lakost. 

Az éjszakai forgatásForrás: Bors

A Harry Haft igaz történeten alapuló, életrajzi film: egy Auschwitz-túlélő ökölvívóról szól, aki a haláltáborban a többi fogollyal harcolt, traumája azonban még a világháború után is sokáig kísértette.