Május 9-én, csütörtökön 19.00 órakor mutatják be a Római Magyar Akadémián Király Levente Piedone nyomában című potréfilmjét, amiről korábban itt írtunk

Mint megírtuk, a több mint négy éven át, négy országban és negyven közreműködővel forgatott portréfilm nemcsak egy legendás filmsztár életművét tárja a nézők elé, de a személyiségének eddig kevéssé ismert arcát is bemutatja. Egykori sportolótársai, színész kollégái, barátai és családtagjai mesélnek a világ legnagyobb pofonosztójáról, akiről az is kiderül, hogy mennyire szeretett bennünket, magyarokat.

Az alkotás az életrajz bemutatása mellett egy tisztelettel és szeretettel teli főhajtás is egy legenda előtt, akinek önálló és elmaradhatatlan társával, Terence Hill-lel közös, kultikussá vált filmjein immár három generáció nőtt fel. Megszólalnak a filmben Terence Hill, Riccardo Pizzuti, Sal Borgese, Guido és Maurizio de Angelis, Marisa Laurito, Maria Amato, Cristiana, Diamante és Giuseppe Pedersoli, Kárpáti György, és Ujréti László.

A vetítést követően a római közönségnek lehetősége lesz beszélgetni a film rendezőjével, Király Leventével. A római premieren jelen lesz továbbá Bud Spencer (eredeti nevén Carlo Pedersoli) nápolyi családja is.