Roland Emmerich német rendező Moonfall című katasztrófa sci-fijét is bemutatják a hamarosan megnyíló cannes-i filmfesztivál filmvásárán. Az előkészületeinél járó produkció forgalmazási jogait Cannes-ban az AGC Stúdió és a CAA Media Finance kínálja eladásra.

A Holnapután és a 2012 rendezője ezúttal is egy világot fenyegető katasztrófáról készít filmet. A Moonfall-ban egy titokzatos, ismeretlen erő hatására a Hold orbitális pályájáról letérve a Föld felé sodródik. Egy utolsó, lehetetlennek tűnő küldetéssel űrexpedíció indul a Holdra, hogy kiderítse, mi történt és megmentse a Földet a pusztulástól.

Roland EmmerichForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon


A forgatókönyvet Emmerich, Harald Kloser és Spenser Cohen írta. A rendező a Holnapután, a 2012, az I.e. 10 000, Az elnök végveszélyben és A függetlenség napja - Feltámadás című filmeken is együtt dolgozott Kloserrel.
A Moonfall forgatókönyve már 2012-ben elkészült, korábban a Universal Pictures tervei között szerepelt a megvalósítása, most Cannes-ban keresnek rá vevőt. Az Emmerich Centropolis Entertainment produkciós vállalatával készülő film bemutatója 2020 elején várható.