Mel Gibson tapló télapót játszik egy fekete komédiában

2019.05.09. 14:52

Miután rasszizmussal és homofóbiával vádolták, Mel Gibson szép lassan újra visszaavanzsált szalonképes hollywoodi színésszé, bár elsősorban antihős-szerepekkel keresik meg (Dragged Across Concrete, Megjött apuci! 2.). A Fatman című, készülő filmjében Mikulást játszik, de nem épp joviálisat, mivel a műfaj fekete komédia.

A Fatman című akcióvígjáték egy elkényeztetett kölyökről szól, aki felbérel egy bérgyilkost, hogy kinyírja a lappföldi hírességet. A filmet Ian és Eshom Nelms rendezi és a fivérek írták a forgatókönyvet is. A producerek között szerepel Brandon James, a Rough House-tól, valamint Nadine de Barros a Fortitude és Lisa Wolofsky a Skywolf képviseletében.

 

Mel tökéletes választás Kris Kringle szerepére, úgy láthatjuk majd, mint még soha, izgatottan várom, hogy elkészüljön ez a fekete karácsonyi komédia  

- nyilatkozta de Barros.

Mel GibsonForrás: AFP

A Fatman Mikulása nem a megszokott joviális figura, Gibson egy olyan Télapót alakít, akinek az üzlete hanyatlóban van, ezért keményen kell küzdenie. A 12 éves Billy, akivel nem törődik senki, azért fogad bérgyilkost, mert feldühíti, hogy karácsonykor csak szenet talál a zoknijában ajándékként.
Mel Gibsont idén a Professor and the Madman című, 19. század közepén játszódó életrajzi filmben láthatta a közönség, amelyben az első oxfordi angol szótár készítőjét alakította. Jelenleg több új produkció szereposztásában is olvasható a neve: a Boss Level című thrillert augusztusban mutatják be, a War Pigs és a Waldo című akciófilmeknek és a Black Flies című drámának pedig az előkészületei folynak. A Fatman forgatása jövőre kezdődik Kanadában.