Bud Spencer bűvésztrükköket is tudott

2019.05.13. 18:00

Telt ház előtt mutatták be a Római Magyar Akadémián a Piedone nyomában című magyar portréfilmet, amelyet Király Levente rendezett (a filmről cikkünk itt olvasható). 

Az olasz fővárosban tartott filmbemutatóra több városból, köztük Nápolyból, Bud Spencer szülővárosából is érkeztek látogatók. Köztük egy idős úr, aki a '70-es években maga is ott volt a Piedone filmek forgatásán Nápolyban.

 

Gyerekként nagyon kíváncsi voltam Bud Spencerre. Magával ragadó személyiség volt. Néztem, hogyan forgat, lestem minden mozdulatát. Emlékszem, mindig óriási tömeg gyűlt össze a forgatások helyszínein, amelyek akkoriban teljesen nyilvánosak voltak.  

- mondta. Az idős úr azt is elárulta, hogy Bud Spencer nevét nápolyi dialektusban "cs" betűvel ejtik a mai napig.

Forrás: Klara Varhelyi

A csütörtöki római premieren jelen volt a Pedersoli család, azaz Bud Spencer három gyermeke, Cristiana, Diamante és Giuseppe, valamint özvegye, Maria Amato is.

A film láttán ébredtem rá arra, hogy micsoda szeretet övezi férjem emlékét. Még ma sem fogtam fel, hogy ő már nincs közöttünk. Sokszor úgy érzem, csöndben kell maradni, mert éppen alszik bent a szobában - mondta Maria Pedersoli.

Bud Spencer lánya, Cristiana Pedersoli édesapja eddig sohasem hallott bűvésztrükkjeiről mesélt a filmbemutatót követően:

 

A film tökéletes felidézése apám életének. A gyerekkori emlékeim maradtak csak ki belőle. Bűvészkedések és trükkök, amiket ő játszott velem és a testvéreimmel.  

A bemutatóra eljött Carlo Pedersoli egykori úszó- és vízilabdázó társa, Fofó Buonocore, aki együtt játszott vele az 1952-es Helsinkiben tartott és az 1956-os melbourne-i olimpián. Jelen voltak Bud Spencer késői korszakának rendezői és színészkollégái is, például Sal Borgese, aki Anulut játszotta a Kincs, ami nincs című filmben.

 

Ezzel a filmmel egy csodálatos összeállítást kaptunk Bud Spencerről. Az életéről sok olyan részletet tudhattunk meg, amiket én magam sem ismertem. Ez furcsának is tűnhet, hiszen nagyon sokat dolgoztam vele együtt, de nem volt olyan szerencsém, hogy a magánéletét ennyire ismerhessem  

- fogalmazott.

A Piedone nyomában-t Milánóban, Genovában, Bolognában, Nápolyban és Szicíliában is vetíteni fogják. ​