A 61 éves Sharon Stone merész fotókon mutatta meg magát a portugál Vogue májusi számában. A Golden Globe-díjas, Oscar-jelölt (Casino) amerikai színésznő a vele készült interjúban kitért a nők helyzetére a filmiparban. Nem ez az első ilyen megnyilatkozása, tavaly januárban egy tévéműsorban megdöbbentő reakcióval fogadta a hollywoodi zaklatási ügyekre vonatkozó újságírói kérdést.

Sharon Stone 61 évesen is tökéletes szépség – legalábbis a portugál Vogue májusi fotói alapján. A magazinban nem egy merész fotó készült a színésznőről, az egyik egyenesen az Elemi ösztön-t (1992) idézi, azt a filmet, amelynek köszönhetően Stone a kilencvenes évek első számú szexszimbóluma lett.  

Sharon Stone a portugál Vogue címlapjánForrás: Vogue/Branislav Simoncik

A fotók persze az interjú szövegével nyernek valódi értelmet, ugyanis a színésznő meglehetős nyíltsággal és szókimondással beszél a férfiak uralta filmiparról, és arról, milyen volt Hollywood, amikor kultikus filmjeit forgatta.

A színésznő által az Instagramon közzétett, a fotózást felelevenítő klipet például ezzel a szöveggel vezeti fel: A stúdió vezetői egy nagy asztal körül ültek, és azon vitáztak, vajon mindannyian dughatóak vagyunk-e. 

Az erős megfogalmazás egy castingra vonatkozik, amelyen az akkor még kezdő Stone is részt vett. A színésznő szerint, amikor Hollywoodba került, a „dugható” volt a stúdióvezetők szava a forgatásra alkalmas, kívánatos nőkre. Őt ekkoriban nem találták annak, ezért 1990-ben elvállalta a Playboy felkérését, és meztelen fotósorozatának is köszönhető, hogy Arnold Schwarzenegger mellett szerepet kaphatott a Total Recall – Az emlékmás-ban (1990). 

Sharon Stone a portugál Vogue-banForrás: Vogue/Branislav Simoncik

A színésznő kitér a szexbotrányokra is. Szerinte az sem ment meg egy színésznőt a zaklatásoktól, ha már neve van Hollywoodban.

A legtöbb filmemen imádtam dolgozni. Hogy volt-e olyan, amit utáltam? Nos, például amikor az Elemi ösztön 2 rendezője arra kért, hogy mindennap üljek az ölébe, miközben elmondja az instrukciót. Amikor nem voltam hajlandó megtenni, akkor aznap egész egyszerűen nem kerültem a kamera elé. Hetekig ment ez így... Mindannyian utáltuk azt a légkört, ami körbelengte a forgatást, és azt hiszem, a film minősége is árulkodik arról, milyen hangulatban kellett dolgozni– osztott meg egy esetet Stone.

Sharon Stone a Vogue-banForrás: Vogue/Branislav Simoncik

A Vogue cikkéből kiderül az is, hogy Stone soha nem érezte magát szexszimbólumnak, ugyanakkor három gyerek anyjaként, túl a 60-on is vonzónak látja magát.