Bemutatták Cannes-ban Tarantino új filmjét, amihez új előzetes is érkezett - fotó, videó

TARANTINO, Quentin; PITT, Brad; DiCAPRIO, Leonardo
Leonardo DiCaprio amerikai színész, Margot Robbie ausztrál színésznő, Quentin Tarantino amerikai rendező és Brad Pitt amerikai színész a Volt egyszer egy Hollywood című versenyfilm alkotóinak fotózásán a 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2019. május 22-én.
Vágólapra másolva!
Quentin Tarantino a Volt egyszer egy...Hollywood című filmjét kedd este mutatták be a 72. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjában. Az idei válogatás leginkább várt alkotásának főszerepeit alakító világsztárok, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio és Margot Robbie a rendezővel együtt érkeztek és vonultak fel a fesztiválpalota vörös szőnyegén. Közben új trailer is érkezett a filmhez, amiben még többe látunk a színészekből. 
Vágólapra másolva!

Az idei fesztiválon eddig nem látott tömeg érkezett Tarantino legújabb filmje bemutatójának napjára a cannes-i Croisette-re. A hollywoodi világsztárokat reggel óta várták a rajongók a fesztiválpalotába vezető 24 fokú lépcső alján, s a színészek meg is hálálták a lelkesedést: hosszú perceken át szelfiztek a szerencsésebbekkel és autogramokat osztogattak, miközben az újságírók is már órákkal korábban sorban álltak, hogy bejuthassanak a film egyetlen sajtóvetítésére.


A vetítés előtt Thierry Frémaux, a fesztivál művészeti igazgatója megismételte a rendező azon kérését a nézőkhöz, hogy ne mondják el azoknak előre a történetet, akik még nem látták az alkotást. Tarantino kérése mindenekelőtt a fesztiválra akkreditált újságírókhoz szól, miután a filmet világszerte csak augusztusban mutatják be.

A Volt egyszer egy Hollywood az 56 éves rendező kilencedik filmje.

Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Quentin Tarantino és Brad Pitt a Volt egyszer egy Hollywood című versenyfilm alkotóinak fotózásán a 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2019. május 22-én. Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

A történet Los Angelesben játszódik 1969-ben, amely év a hippimozgalom idején Hollywood aranykorának végét jelentette Roman Polanski filmrendező terhes feleségének, Sharon Tate-nek és barátainak kegyetlen meggyilkolásával. A film főhősei egy westernszínész, Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) és barátja, kaszkadőr dublőre, Cliff Booth (Brad Pitt), akiknek közvetlen szomszédságába költözik Hollywood két új sztárja, Roman Polanski és Sharon Tate (Margot Robbie).

A 35 mm-re forgatott 2 óra 40 perces filmnek egyik fontos szereplője az 1960-as évek Los Angelese, ahol Tarantino felnőtt és világhírű filmessé vált.

A vetítés végén Tarantino a cannes-i fesztiválról emlékezett meg, amely elindította filmes karrierjét és ahol 25 évvel ezelőtt a Ponyvaregény című filmjéért elnyerte az Arany Pálmát.

- mondta a rendező a premieren.