Új Alien-film készül, addig is megnézhetjük A bolygó neve: Halált - videó

Aliens / Alien II (1986) usa monstre extra terrestre extraterrestre martian Cinéma FILM HORIZONTAL
Alien, le retour Aliens / Alien II Year: 1986 - usa Sigourney Weaver USA 1986 Director: James Cameron
Vágólapra másolva!
Ridley Scott az Alien – A nyolcadik utas: a Halál 40 éves évfordulója kapcsán adott interjút, amiben elhintette, hogy már készült a harmadik Alien-előzményfim (a Prometheus és az Alien: Covenant után) forgatókönyve. Erről ugyan többet azóta se tudni, de közben az évforduló kapcsán James Cameron folytatása, A bolygó neve: Halál visszatér egy magyar moziba. 
Vágólapra másolva!

A Pólus Mozi „Klasszik Filmklub" következő programja a májusi Alien 40. évforduló után ezúttal az Aliens 33 Emlékprogram lesz, június 7-én pénteken 19:00 órától.

A premierfilmek mellett egy-egy alkalommal filmtörténeti klasszikusokat is műsorra tűző XV. kerületi Pólus Moziban ezen az estén A bolygó neve: Halál előtt tisztelegnek, amit 33 ével ezelőtt, 1986 júliusában mutattakbe az Egyesült Államokban.

Az emlékprogram egy felvezető beszélgetéssel kezdődik Csákvári Géza filmkritikussal, újságíróval, emellett egy werkfotó kiállítással idézik meg az Alien-széria kultikus második részét. Végül a résztvevők megtekinthetik James Cameron 154 perces rendezői változatát a Pólus Mozi Nagytermében, digitálisan felújított képpel és hanggal, magyar felirattal.

A legjobb speciális effektek kategóriájában két Oscar-díjjal is jutalmazott film az első rész után 57 évvel később játszódik, amikor egy mentőhajó rátalál az űrben sodródó, hibernált Ripley-re (Sigourney Weaver), aki hazaérkezvén döbbenten szembesül a ténnyel, hogy időközben embereket telepítettek az LV 426 bolygóra, ahol anno megtámadta őket az idegen szörnyeteg. Miután váratlanul megszakad minden kapcsolat a kolóniával, Ripley-t egy csoport állig felfegyverzett kommandós kíséretében visszaküldik a távoli bolygóra, azonban landolás után nem sokkal elszabadul a pokol...