A filmtörténet óriásai: a 10 legjobb kosaras, akikből filmsztár lett - videók

Vágólapra másolva!
Épp megkezdődött az NBA döntője, de a kosarasok a mozikban is képviseltetik magukat: most épp a John Wick: 3. felvonás – Parabellum-ban tűnik fel a szerb center, a 222 centi magas, állva zsákoló Boban Marjanovics (Philadelphia 76ers), aki egyike a címszereplőre vadászó bérgyilkosoknak, és egy könyvtárban méri össze az erejét Keanu Reevesszel. Bár a kosárlabdáról szóló sportfilmek közül kevés sikerült jól, sztárjátékosok emlékezetes alakításaiból találtunk tízet.
Vágólapra másolva!

Michael Jordan

A minden idők legjobbjának tartott dobóhátvéd a Space Jam - Zűr az űrben főszerepében saját magát alakította, a film pedig az első visszavonulása utáni időszakot (1993-1995) színezte ki. A valóságban a zűrös ügyei játszhattak szerepet abban, hogy 30 évesen baseballra próbált átnyergelni, ehhez képest a filmben Tapsi Hapsi és Bolondos dallamok többi rajzfilmfigurája hozta vissza a motivációját még 3 bajnoki gyűrűhöz a Chicago Bulls mezében.

A filmben szerepeltek még olyan NBA-sztárok (és csodabogarak) is, mint Charles Barkley, Larry Johnson, Patrick Ewing, a 229 centis német Shawn Bradley és a 160 centis Muggsy Bouges, utóbbi minden idők legalacsonyabb NBA-játékosa. A film folytatását nem más akarja elkészíteni, mint...

LeBron James

aki alighanem azért is igazolt a Los Angeles Lakershez, mert már a visszavonulása utáni életét tervezgeti, és ő producerként is jegyezné az új változatot. Hollywoodi karrierre is inkább producerként van esélye, de ő is játszotta már önmagát: egészen nagy mellékszerepe volt Amy Schumer Kész katasztrófa című filmjében, amit a a népszerű komika íróként és főszereplőként is jegyez.

James a férfi főszereplő, a sportorvost játszó Bill Hader egyik páciense, aki viccesen győzködi a dokit arról, hogy az NBA-csapatoknak otthon adó városok viszonylatában kis piacnak számító Cleveland valójában nem is olyan unalmas...mint ismert, az Ohióban cseperedett James nagy felhördülést okozva lépett le a Cavalierstől, hogy a Miami Heatben két bajnoki címre összeálljon Dwayne Wade-del és Chris Boshsal, és hogy aztán végül hazatérjen és nyerjen egy gyűrűt az első csapatának is. Játszott még a filmben...

Amar'e Stoudemire

is. Neki a krónikus térdsérüléseire épül néhány poén: Bill Hader orvosa pont átveszekedte a műtét előtti éjszakát Amy Schumerrel, így majdnem az ép térdet trancsírozza szét. Azok a térdek valóban sokat értek: a pályáját a Phoenix Suns színeiben kezdő hatszoros All-Star 2010-ben 100 millióért írt alá öt évre a New York Knickshez.

A kosárlabda mekkájának számító város népszerűbb csapata (a másik a Brooklyn Nets) gyakran vesz meg kilóra szebb napokat látott sztárokat, ez a sors várt Stoudemire-re is, akit térdsérülései végül idő előtt nyugdíjaztak: még csak 36 éves, de 3 éve visszavonult az NBA-ből.

Cikkünk a következő oldalon folytatódik, lapozzon!