Godzilla sem tudta legyőzni Aladdint a magyar mozikban

aladdin
Vágólapra másolva!
Bár az észak-amerikai piacot meghódította, a magyar nézőket kevésbé érdekelte a Godzilla II A szörnyek királya, így megőrizte vezető helyét a sikerlistán Guy Ritchie élőszereplős meséje, az Aladdin.
Vágólapra másolva!

Az előzőnél jóval gyérebb érdeklődésű hétvégét zártak a magyar mozik: csaknem 20 százalékkal romlottak a hazai filmszínházak és forgalmazók eredményei – derül ki a Filmforgalmazók Egyesülete friss adatsorából.

Míg az észak-amerikai piacon tarolt az új Godzilla-film, a magyar mozikban továbbra is az Aladdin volt a legnézettebb. A második hete listavezető Disney-filmet ezúttal 46 667-en látták, míg a Godzilla II a nyitóhétvégéjén 21 186 eladott jeggyel lett a második. A Riviéra vadorzói és a Dajkamesék hölgyeknek női remake-je, a Csaló csajok továbbra is dobogós: a 4-ik hétvégéjét záró film 16 525 nézővel lett a harmadik a sikerlistán.

A Godzilla II mellett még két premierfilm került a legnézettebb 10 közé: a Mami című amerikai thriller 10 614 látogatóval az ötödik, az Olivia Wilde rendezte Éretlenségi című komédia 4 983 nézővel a nyolcadik lett a toplistán.