A magyar mozikban is a Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül volt a legnézettebb

mib 4
Vágólapra másolva!
A Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül-t kicsivel több mint 30 ezren nézték meg a nyitóhétvégén, ezzel átvette a vezetést a magyar mozis sikerlistán. A hazai mozik gyenge hétvégét zártak, majdnem 16 százalékkal zuhantak a filmszínházak eredményei a pünkösdi hosszú hétvégéhez képest – derül ki a Filmforgalmazók Egyesülete friss adatsorából.
Vágólapra másolva!

A legújabb MIB-film 32 644 nézővel és 53 202 226 forintos bevétellel nyitott a magyar mozikban – a film a tengerentúlon sem aratott fényes győzelmet, eredményei elmaradnak a remélttől. De második helyen álló Aladdin számai sem sokkal jobbak: a 4 hete elstartolt, filmre 20 459 jegyet adtak el a hétvégén, ami 30 085 485 forintos bevételt, és 32 százalékos eredménycsökkenést jelent.

Az előző hétvégét kevesebb mint 30 ezres nézőszámmal "megnyerő" (de a heti összesítésben már csak második) X-Men: Sötét Főnix már csak a harmadik: csütörtök és vasárnap között mindössze 10 138 jegyet adtak el rá (eredményei 64 százalékkal csökkentek az előző hétvégéhez képest).

A magyar mozik gyenge hétvégéjét (mintegy 16 százalékkal csökkentek a bevételek és nézőszámok) jól mutatja, hogy az április végén bemutatott, nyolcadik hétvégéjét záró Bosszúállók: Végjáték legutóbbi 2 846 nézője (és 4 411 190 forintos bevétele) elég volt a tizedik helyre a sikerlistában.