Szexbotrány: nyolc nő is zaklatással vádolja a forgatókönyvíró Max Landist

max landis
Vágólapra másolva!
Újabb hatalmas hollywoodi szexbotrány van kibontakozóban: a Daily Beast cikke szerint az Egy amerikai farkasember Londonban és a Blues Brothers kultfilmek rendezőjének, John Landis fiát nyolc nő is szexuális bűncselekménnyel vádolja. A forgatókönyvíró Max Landis (aki olyan filmek szkritpjét jegyzi, mint Az erő krónikája, a BeSZERvezve és a Bright) az állítások szerint érzelmileg, szexuálisan és fizikálisan is bántalmazta áldozatait – s mindezt legalább 10 év alatt.
Vágólapra másolva!

Max Landist először 2008-ban vádolták meg erőszakkal, akkor eljárás is indult ellene, ám végül ejtették az ügyet.

Legutóbb 2017-ben, egy színésznő gyanusította meg szexuális erőszakkal, akkor többen jelezték, nyílt titok, hogy nőkkel erőszakoskodik, de mindvégig apja nevét és kapcsolatait kihasználva úszta meg a komolyabb felelősségre vonást. Igaz, már 2016-ban elkaszálták az egyik forgatókönyvét, illetve nem sokkal a Daily Beast cikkének megjelenése előtt kipenderítették a Shadow in the Cloud című produkcióból.

A Daily Beast mostani cikke szerint Landis forgatásokon is zaklatott, de gyakran kapcsolaton belül is bántalmazta a nőket: bűnlajstroma az érzelmi kínzásoktól a konkrét nemi erőszakig, fizikai bántalmazásig (három áldozat számolt be fojtogatásról) és halálos fenyegetésig terjed.

Max Landis egyelőre nem kommentálta ez ellene felhozott vádakat, de Az erő krónikájá-nak rendezője, Josh Trank a Twitteren megszólalt az üggyel kapcsolatban.

A rendező azt írja, teljes mértékben elhiszi a forgatókönyvíróval kapcsolatos vádakat.

- írta Trank.