Illegális örökbefogadásról szól a magyar futballszurkolói vígjáték

Ötvös András és Gombó Viola Lotti
Vágólapra másolva!
Július elsején kezdődik Más liga címmel, Nagy Viktor Oszkár (Apaföld, Két világ közt, Hivatal, Székely derbi) új mozifilmjének forgatása Budapesten. A széles közönséghez szóló komédia főszerepeiben Ötvös András (Isteni műszak, Nyitva, A Tanár) és a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Gombó Viola Lotti lesz látható, aki számos színházi siker után máris mozifilm főszerepben debütál.
Vágólapra másolva!

A Más liga (korábbi munkacímén Ultra) egy illegális örökbefogadásból induló különleges szerelem felvállalásának küzdelmes és humoros története, melyhez a hátteret egy ellentmondásos világ, a futballszurkolói szubkultúra adja. Egy közeg, amit egyszerre sző át az erőszak, a drukkerek érzelmektől fűtött rajongása, a gyakran feltűnő rasszizmus és a morális értékekhez rendületlenül ragaszkodó családias szolidaritás.

A Más liga című komédia ebből a szubkultúrából táplálkozva egy szórakoztató, széles közönséghez szóló, egyszerre érzékeny és megkapó történet lesz az elfogadásról és a valahová tartozás égető vágyáról.

A Más liga élvonalbeli hazai színészek szereplésével készül, köztük lesz Thuróczy Szabolcs, Stefanovics Angéla, Piller Ádám, Orosz Ákos, Hajdu Szabolcs, Rajkai Zoltán, Pelsőczy Réka és Urbanovits Krisztina.

Ötvös András és Gombó Viola Lotti Forrás: Campfilm

Nagy Viktor Oszkár 2008-ban Apaföld című játékfilmjével debütált, mely sok elismerésben részesült, köztük a Gene Moskowitz-díjban. Az azóta eltelt tíz év során számos díjnyertes dokumentum- és TV-filmet rendezett, köztük a Magyar Filmkritikusok által 2011 legjobb dokumentumfilmjének választott Két világ közt-öt és a 2016-ban a franciaországi FIPA fesztiválon legjobb TV-film forgatókönyv díját elnyerő Hivatal-t.

A Más liga Nagy Viktor Oszkár második játékfilmje lesz, a forgatókönyv a rendező és Bárány Márton közös munkája, az operatőr Kürti István, a vágó Sass Péter.

Nagy Viktor Oszkár filmje a Filmalap 394,3 millió forintos gyártási támogatásával a Campfilmben, a Sparks koprodukciójában készül, producere László Sára és Gerő Marcell.

A Más liga 2020-ban érkezik a mozikba.