Eladó Elizabeth Taylor estélyije az 1974-es Oscar-gáláról

The taming of the shrew Cinema Shakespeare WOMAN MAN couple WEDDING marriage ISLAMIC VEIL 16th century italy medieval lownecked dress HORIZONTAL
The taming of the shrew Year : 1967 USA / Italy Director : Franco Zeffirelli Elizabeth Taylor, Richard Burton
Vágólapra másolva!
Elizabeth Taylor színésznő több mint 1200 személyes tárgyát, köztük az 1974-es Oscar-gálán viselt estélyi ruháját, valamint ékszereit és parókáit árverezik el télen Beverly Hillsben.
Vágólapra másolva!

Az árverést lebonyolító Julien's Auctions szerint az Edith Head által tervezett halványkék színű ruha várhatóan 4 ezer és 6 ezer dollár (1,1-1,7 millió forint) közötti áron fog gazdát cserélni a december elejére meghirdetett aukción, amelynek tételeire online is licitálhatnak az érdeklődők.

Az árverésre bocsátott személyes tárgyak között szerepel egy aranyozott Cartier öv, amelyet Taylor az édesanyjának gravíroztatott.

Az ezüstből készült kiegészítő leütési ára a becslések szerint a 40 ezer dollárt is meghaladhatja. Licitálni lehet továbbá egy zöld színű, gyapjú pelerinre, amelyet a Buckingham-palotában tett 1970-es látogatásakor vett fel Taylor, valamint egy New York Yankees dzsekire, amelyet a francia Vogue magazin egyik fotózásán viselt a színésznő.

Elizabeth Taylor és Richard Burton Forrás: AFP


Az aukciósház szerint műalkotásokra, valamint Taylor ékszereire, parókáira és háztartást tárgyaira is számíthatnak a licitálók.

A Richard Burtonhöz fűződő szerelméről, nyolc házasságáról és gyémántok iránti vonzalmáról híres díva, aki fénykorában Hollywood csillogását testesítette meg, 79 esztendősen hunyt el 2011-ben.

Hét évtizedes pályafutása 12 évesen kezdődött a National Velvet című filmmel. Ötször jelölték Oscar-díjra, amelyet kétszer vehetett át: 1960-ban a Modern kaméliás hölgyért, 1966-ban pedig a Nem félünk a farkastól című drámában nyújtott alakításáért.