Karácsonyra kerül az olasz mozikba Matteo Garrone olasz filmrendező Pinokkió-feldolgozása, amelyben az Oscar-díjas Roberto Benigni játssza Dzsepettót, a fafaragó mestert, a kis fafigura alkotóját.

A Garrone filmes cége, az Archimede és a RAI Cinema által készített film első előzetesét a héten mutatták be, egyelőre még csak olaszul.
Pinokkió és a karácsony remek párosítás. Arra ösztönözném a mozikat, hogy húsvétig játsszák a Pinokkiót, ez ugyanis egy olyan film, amely jót tesz az egészségnek. Minél többször látja az ember, annál jobban lesz

- viccelődött Benigni a Riccione városában tartott bemutatón.

 

Roberto Benigni a filmbenForrás: Regine De Lazzaris Aka Greta

Garrone elmondta, a Pinokkió projektjén már évek óta dolgozik.

A film gyerekeknek szánt meseként született, de a felnőtteket is megszólítja. Olyan filmet akartam forgatni, amely mindenkinek tetszik

- mondta Garrone.

Pinokkió a gyermekirodalom egyik legismertebb alakja, a Carlo Collodi művésznéven publikáló firenzei író-újságíró, Carlo Lorenzini (1826-1890) alkotása. A történet az öreg fafaragóról, Dzsepettóról és az általa megalkotott fafiguráról, Pinokkióról szól, aki igazi ember akar lenni. Számtalanszor filmesítették meg a történetet, az első 1911-ben készült. A Disney is dolgozik egy élőszereplős feldolgozáson, amelyben Tom Hanks amerikai színész játssza Dzsepettót.
Guillermo del Toro Oscar-díjas mexikói filmrendező az elmúlt évben szintén bejelentette, hogy animációs musicalként készít filmet a történetből.