Cannes-i fődíjas japán rendező filmje nyitja az idei velencei filmfesztivált

la verité
Vágólapra másolva!
Kor-eda Hirokazu La Vérité (Az igazság) című filmje fogja megnyitni a 76. Velencei Filmfesztivált augusztus 28-án. A 71. cannes-i filmfesztiválon Arany Pálmát nyert rendező új filmjének főszerepeit Catherine Deneuve, Juliette Binoche és Ethan Hawke alakítják.
Vágólapra másolva!

A filmnek ez lesz a világpremierje, és a versenyprogramban is indul a filmfesztiválon.

A japán filmrendező nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy filmjének bemutatójával nyílik meg a világ egyik legrangosabb filmfesztiválja.

A japán-francia koprodukcióban készült filmet múlt év őszén tíz héten át forgatták Párizsban, szereposztása káprázatos, a film egy család történetét mutatja be, a történet egy lakásban játszódik. Ebben a kicsiny univerzumban élnek az általam elképzelt személyek hazugságaikkal, büszkeségükkel, örömeikkel és bánataikkal - tette hozzá a rendező.

Kore-eda előző, Shoplifters című filmje tavaly elnyerte az Arany Pálmát a 71. cannes-i filmfesztiválon.


A japán filmrendező legutóbb a The Third Murder című filmjével szerepelt a Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában 2017-ban.

A 76. velencei filmfesztivált augusztus 28 és szeptember 7. között rendezik a lagúnák városában. A nyolctagú zsűrit idén Lucrecia Martel argentin filmrendező vezeti.

A versenyprogramot jövő csütörtökön fogják bemutatni Rómában.