Mick Jagger erotikus filmje zárja a velencei filmfesztivált

Mick Jagger
DUBLIN, IRELAND - MAY 17: Mick Jagger of The Rolling Stones performs live on stage on the opening night of the european leg of their No Filter tour at Croke Park on May 17, 2018 in Dublin, Ireland. (Photo by Charles McQuillan/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Mick Jaggerrel forgatott The Burnt Orange Heresy című krimi zárja a 76. Velencei Filmfesztivált szeptemberben - adta hírül a Variety.com filmes portál.
Vágólapra másolva!

Giuseppe Capotondi angol nyelvű filmjében Jagger műkereskedőt alakít. A produkcióban Elizabeth Debicki (Nyughatatlan özvegyek), Claes Bang (A négyzet) és Donald Sutherland is szerepel.

Az olasz rendező La doppia ora című első filmjét 2009-ben szintén Velencében mutatták be, és a film női főszereplője, Kseniya Rappoport elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat.


A fesztivál szervezői "erotikus neo-noir thrillerként" határozták meg a The Burnt Orange Heresy műfaját.

A film szinopszisa szerint a karizmatikus művészeti kritikus, James Figueras (Bang) és a vonzó amerikai nő, Berenice Hollis (Debicki) egymásba szeret, és együtt utazik el a Comói-tóhoz, a befolyásos műgyűjtő, Cassidy (Jagger) birtokára. Házigazdájuk elárulja, hogy ő a patrónusa "a képzőművészvilág J. D. Salingerének", Jerome Debneynek (Sutherland), és azt kéri Jamestől, hogy kerül, amibe kerül, lopja el Debney egy mesterművét a művész műterméből.


A produkció Charles Willeford azonos című regénye nyomán született, forgatókönyvét Scott B. Smith írta.

A film világpremierjét szeptember 7-én versenyen kívül tartják meg a filmfesztiválon, a díjátadó ceremónia után.

A 76. Velencei Filmfesztivált augusztus 28. és szeptember 7. között rendezik meg. A mustra teljes versenyprogramját csütörtökön jelentik be a szervezők.