Erről szólt volna a Ponyvaregény előzményfilmje

2019.07.23. 13:47

Quentin Tarantino 1994-ben a Ponyvaregény-nyel meghódította a filmvilágot: a kultfilm elnyerte a cannes-i Arany Pálmát, a forgatókönyvírói Oscar-, valamint BAFTA- és Golden Globe-díjakat. Tarantino egy prequellel szerette volna meglovagolni kultfilmje sikerét – a Double V Vega végül mégsem jött össze.

Tarantino a CinemaBlend-nek adott interjúban hozta szóba a meghiúsult, a Vega fivérek (John Travolta a Ponyvaregény-ből és Michael Madsen a Kutyaszorítóban-ból) kalandjai köré tervezett projektet.

Csak egy előzetes elképzelésem volt. A film Amszterdamban játszódott volna, amikor Vincent ott dolgozott. Valami éjszakai klubot vezetett ott Marsellus Wallace-nak két évig. A testvére, Vic meglátogatta volna, és együtt töltöttek volna egy hétvégét. Hogy aztán pontosan mi történt volna velük, milyen kalandokba keveredtek volna, azt nem tudom – ennyire messzire nem jutottam a tervezésben - mondta Tarantino.

Mivel Travolta és Madsen is "kiöregedtek" egy Ponyvaregény- (és Kutyaszorítóban-) előzményfilm szerepeiből, így Tarantino végleg elvetette a Double V Vega ötletét.