Két és félmillió forintot adott valaki egy dedikált Chewbacca-maszkért

Star Wars: Episode IV - A New Hope Cinema ANIMAL Monster Spaceship GUN Revolver science fiction chewbacca Han Solo adventure SQUARE FORMAT
Star Wars: Episode IV - A New Hope Year: 1977 USA Director: George Lucas Harrison Ford, Peter Mayhew . It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Vágólapra másolva!
Hétezer fontért (2,5 millió forintért) kelt el Chewbacca, a Star Wars-filmek szőrös hősének maszkja egy online aukción.
Vágólapra másolva!

A Chewbacca-maszkot július elején Lewis Capaldi skót énekes öltötte magára a glasgow-i TRNSMT fesztiválon, miután Noel Gallagher, az Oasis egykori zenésze azt mondta róla, hogy úgy néz ki, mint a Star Wars népszerű karaktere.

A fesztivál után a koncert egyik munkatársa tette fel az aláírt maszkot az Ebay online aukciós oldalra, hogy a Frightened Rabbit együttes jótékonysági szervezetének adományt gyűjtsön a bevételből.


A jótékonysági szervezetet az együttes frontembere, Scott Hutchison emlékére hozták létre, aki súlyos depresszióban szenvedett és tavaly önkezével vetett véget életének.

Az eladó Twitter-üzenetben számolt be róla, hogy koncerteken dolgozik, és a maszkot ő kölcsönözte Lewis Capaldinak a fellépéshez. S miután a zenész a műsort követően dedikálta a maszkot, úgy gondolta, hogy az lesz a legjobb, ha eladja az Ebay-en, és a bevételt a Hutchison emlékét ápoló Tiny Changes jótékonysági szervezetnek juttatja.

- idézte az eladót a BBC News.