Pénzemberek reinkarnációi gazdagodhatnak meg Tasnádi István filmjében - videó

2019.08.23. 11:42

Augusztus 29-én, csütörtök este 21:25-kor kerül bemutatásra a Duna TV-n Tasnádi István új filmje, az Egy másik életben című szatirikus sci-fi/dráma.

A film hivatalos szinopszisa szerint a főhős,Árpád átlagos harmincas, liftszerelő; elégedett az életével. Egy nap azonban a lélekvándorlás-specialista Perlay Inc. kopogtat az ajtaján. A cég elhunyt milliárdosok reinkarnációit kutatja fel, hogy azoknak vagyonukat átörökítve új életükben se kelljen nélkülözniük. Ha bebizonyosodik, hogy Árpád Michael Korsós, a rettegett pénzember újjászületése, elképzelhetetlenül gazdag lesz. De kész-e hátrahagyni saját életét, hogy valaki másét élje tovább?

A forgatókönyvet Veres Attila és a rendező, Tasnádi István közösen jegyzik. Tasnádi munkáit már jól ismerik a nézők, a József Attila- és Balázs Béla-díjas drámaíró az Aranyélet és a Terápia című HBO-sorozatok vezető írója. Első filmje, a MEMO elnyerte az Európa legjobb televíziós filmjének járó díjat a berlini Prix Europa fesztiválon.

Veres Attila író, forgatókönyvíró a Margó-díjra jelölt Odakint sötétebb és az Éjféli Iskolák című kötetek szerzője.

Tasnádi István és Mucsi ZoltánForrás: Egy másik életben

Ez egy disztópia, a nem túl távoli jövőben játszódik, kicsit olyan a stílusa, mint a Black Mirrornak. Azt kérdezzük benne, mi a jobb: ha ragaszkodunk a saját küzdelmes életünkhöz vagy ha valaki mástól várjuk a megoldást

– nyilatkozta a filmről Tasnádi István.

Árpád szerepében Molnár Áron látható (X – A rendszerből törölve), aki jelenleg a Szabó Győző életéről szóló Toxikomá-t forgatja. A filmben újra együtt láthatóak az Aranyélet sztárjai: Anger Zsolt (Budapest Noir, A martfűi rém, Hurok), Lengyel Tamás (BUÉK, MEMO) és Olasz Renátó (X – A rendszerből törölve), Michael Korsóst pedig Mucsi Zoltán (Tóth János, Munkaügyek) alakítja. További főbb szerepekben Fekete Ádám (Tiszta Szívvel), Józsa Bettina és az elsőfilmes, a forgatás idején mindössze 11 éves Illés Nagy Maja látható. A filmet a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. megrendelésére az MTVA megbízásából az MTVA megbízásából a Megafilm Service Kft. készítette.