Oliver Stone zsűrielnök lesz a 15. Zürichi Filmfesztiválon

Oliver Stone, Született július 4-én
Oliver Stone a Született július 4-én egy 2012-es vetítésén
Vágólapra másolva!
Oliver Stone rendező, forgatókönyvíró és producer lesz a 15. Zürichi Filmfesztivál játékfilm kategória nyerteséről döntő zsűri elnöke. Emellett bemutatja a The Doors című 1991-es filmje felújított változatát is - közölték csütörtökön a fesztivál szervezői.
Vágólapra másolva!

A háromszoros Oscar-díjas filmes nem először működik együtt a Zürichi Filmfesztivállal. 2007-ben a fesztiváltól különleges elismerést, az A tribute to... elnevezésű díjat vehette át, 2010-ben a Tőzsdecápák: A pénz nem alszik című filmjével zárt, 2012-ben pedig a Vadállatok című alkotásával nyitott a filmes seregszemle.

2016-ban a gála premierfilmjeként mutatta be Snowden című dokumentumfilmjét.


A Jim Morrison legendás bandájáról szóló The Doors című filmje 1991-ben került eredetileg a mozikba. A klasszikus egy újonnan feldolgozott változatát mutatja most be a filmes, emellett a programban látható lesz a The Putin Interviews (A Putyin-interjúk) című dokumentumsorozata is.

Oliver Stone a Született július 4-én egy 2012-es vetítésén Forrás: Mike Coppola / Getty Images North America / AFP

Oliver Stone mellett a zsűribe meghívták Ciro Guerra kolumbiai rendezőt, Laura Bispuri olasz rendezőt, Sebastian Koch német színészt és Tiziana Soudani svájci rendezőt is. A nemzetközi dokumentumfilmekről döntő zsűri élén az Oscar-díjas brit producer, Simon Chinn, a Fokus kategória nyerteséről döntő zsűri élén pedig Thomas Kufus német producer áll. A 15. Zürichi Filmfesztivált szeptember 26. és október 6. között rendezik meg. A teljes programot szeptember 12-én hozzák nyilvánosságra.