Pavarotti özvegye is ellátogat a portréfilm gálájára a CineFesten

Pavarotti Performs Italian:CB2 Southern European descent:CB2 large group of people:CB2 prominent persons:CB2 opera singer:CB3 male:CB2 Beijing:CB2 Luciano Pavarotti:CB2 Italian:CB2,Southern European descent:CB2,large group of people:
Pavarotti
Vágólapra másolva!
Luciano Pavarotti özvegye is ellátogat az Oscar-díjas Ron Howard Pavarottiról készült dokumentumfilmjének gálájára a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra.
Vágólapra másolva!

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon szeptember 18-án látható először az Oscar-díjas Ron Howard Pavarottiról készült dokumentumfilmje. A gálavetítésen, szeptember 20-án a világhírű operavirtuóz özvegye, Nicoletta Mantovani is tiszteletét teszi. A The Beatles: Nyolc nap egy héten – A turné-évek nagy sikert aratott dokumentumfilmje mögött álló, díjnyertes alkotók Pavarotti című dokumentumfilmjükkel - a forgalmazó közleménye szerint -

Pavarotti Forrás: Corbis via Getty Images/Vittoriano Rastelli


„A tömegek tenorja" néven is ismert Pavarotti ritkaságszámba menő módon egyszerre volt utánozhatatlan egyéniség, zseni és világszerte közkedvelt híresség, aki istenadta tehetségét kihasználva népszerűsítette az operát a lehető legszélesebb körben. Ron Howard korábban nem látott felvételekkel és csúcsminőségű Dolby Atmos hanggal segít mélyreható betekintést nyerni az opera világsztárjának életébe. A szereplők között Luciano Pavarottin kívül olyan ismert emberek vannak, mint: Bono, Nelson Mandela, Spike Lee, Steve Wonder, Princess Diana, Zubin Mehta, José Carreras, Kofi Annan.

A Pavarotti-t a budapesti nézők szeptember 25-én, szerdán az Uránia Nemzeti Filmszínházban láthatják először.

A díszbemutatót az esemény díszvendége, Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, érdemes művész nyitja meg. Ron Howard dokumentumfilmjét október 10-től országosan is vetítik a mozik.