Megőrizte első helyét az Az: Második fejezet az észak-amerikai mozikban

Az: Második fejezet
Vágólapra másolva!
Megőrizte első helyét az Az: Második fejezet című bohócos horror az észak-amerikai mozikban, a sztriptíztáncosnőkről szóló krimi is meglepően nagy bevétellel nyitott - írta a Variety.com filmes portál.
Vágólapra másolva!

A Warner Bros. rémísztő bohóctörténetének folytatása második hete uralja a jegyárbevételi toplistát.

Ezen a hétvégén - iparági becslések alapján - 40 millió dollárt (11,9 milliárd forint) zsebelhetett be, ezzel a Stephen King-adaptáció észak-amerikai eredménye már 153 millióra rúg.


Az első résszel együtt (Az, 2017) a globális bevétele meghaladta az egymilliárd dollárt.

Várakozáson felül nyitott az STX filmje, a A Wall Street pillangói: 3250 észak-amerikai mozi tűzte műsorára, 33,2 millió dollárért váltottak rá jegyet. A dúsgazdag ügyfeleiket kifosztó sztriptíztáncosnők története egy 2015-ös újságcikk alapján készült, Lorene Scafaria rendezte, a főszereplők Jennifer Lopez és Constance Wu.


A toplista harmadik helyére csúszott vissza a Lionsgate Támadás a Fehér Ház ellen 3. - A védangyal bukása című produkciója a bemutató óta eltelt negyedik hétvégére, amikor 4,4 millió dollárt hozott.

Negyedik lett a Universal Jó srácok című komédiája 4,2 millióval, az ötödik helyet 3,5 millióval a Disney mesefilmje, Az oroszlánkirály szerezte meg.

Mérföldkőhöz érkezett a Sony Volt egyszer egy... Hollywood-ja, mivel 329,4 millió dolláros globális jegyárbevételével megelőzte a Becstelen Brigantyk-at (2009), így világviszonylatban Tarantino második legjövedelmezőbb filmje lett. A 2012-es Django elszabadul 425 millióval őrzi első helyét.