A 46 éves színésznő tavaly jelentette be, hogy szklerózis multiplex tüneteivel diagnosztizálták. Azóta számos Instagram-bejegyzésben tájékoztatta rajongóit állapotáról, újabb fotóin a kezelés következményként kopaszon látható, de ez sem tartja vissza attól, hogy az élet élvezetéről is beszámoljon, így például augusztusban bugyi nélkül ugrott a medencébe.

A színésznő szeptember elején újabb megdöbbentő fotót tett közzé magáról "egy hölgy portréja" címmel. A képen kopaszon, felül blézerben, lent meztelenül áll a tükör előtt, szemérmét egy tarisznyarákot formázó bőrtáskával takarja el.

A betegségét kemoterápiával kezelő színésznő rengeteg elítélő kommentet kapott, volt aki szerint a fotót jelenteni kellene a közösségi oldal kezelőinek, mert ilyen tartalomra senki sem kíváncsi. Egy hozzászóló szerint pedig bár érthető a fotó célja, azaz, hogy a színésznő a betegséget legyűrő belső erőt kívánta hangsúlyozni, de közben elvesztette a méltóságát. Ehhez csatlakozva egy másik hozzászóló úgy érezte, hogy a képpel a színésznő nem azt hangsúlyozta, hogy együtt lehet élni a szklerózis multiplexszel, hanem hátborzongatóvá tette a központi idegrendszert érintő gyulladásos autoimmun betegséggel élőket a nyilvánosság előtt.

A színésznő türelmesen, egyesével válaszolt az őt bírálóknak, majd egy újabb fotót is közzétett, sajátos módon reagálva mindazoknak, akiket félmeztelen portréjával felzaklatott.

 Ugyanakkor ezúttal is számos híresség a színésznő mellé állt. A félmeztelen portré alá például a modell Jaime King azt írta: "imádom az édes kis hátsód". A Pokolfajzat-ban Blairrel együtt szereplő Sarah Hyland szmájlikkal támogatta kolléganőjét, Christina Milian azt írta, rajong a képért, míg a Kegyetlen játékok sztárja, Sarah Michelle Gellar a rákos táskára utalva úgy viccelődött: "ugye tudod, hogy erre már van gyógymód?".