A 91 éves olasz forgatókönyvíró-rendezőnőt egy nappal korábban Oscar-életműdíjjal tüntetik ki. 

A 91 éves Wertmüller pályafutása során számos nemzetközi díjat elnyert és 1977-ben a Világszép Pasqualino című filmjéért rendezői és forgatókönyvírói Oscar-díjara is jelölték. Ő volt az első női filmrendező, akit rendezői Oscarra jelöltek.
Wertmüller csillagának október 28-i felavatásán Steven Zaillian, a Schindler listája forgatókönyvírója is beszédet mond. A ceremóniára egy nappal az amerikai filmakadémia kormányzói díjainak átadását követően kerül sor. Október 27-én a filmrendezőt Oscar-életműdíjjal tüntetik ki.

Wertmüller forgatókönyvíróként olyan filmeket jegyez, mint Az erőszak városa (1970) vagy a Napfivér, Holdnővér (1972), forgatókönyvíró-rendezőként  legismertebb alkotásai között szerepel a Világvége közös ágyunkban (1978), Véres föld (1978), a Camorra - A nápolyi kapcsolat (1985) és a Szombat, vasárnap és hétfő (1990) is. A rendező Roma, Napoli, Venezia... in un crescendo rossiniano címmel 2014-ben forgatta utolsó produkcióját, egy rövid dokumentumfilmet Gioachino Rossini zeneszerzőről.