Több képregényfilmes is védelmébe vette a Marvel-univerzumot, amikor reagáltak Martin Scorsese kijelentésére, miszerint a szuperhősfilmek nem minősülnek filmnek.

Az Oscar-díjas Scorsese az Empire magazinnak adott interjújában fogalmazta meg lesújtó véleményét a Marvel-univerzumról. 

Nem nézek ilyesmit. Megpróbáltam, de arra jöttem rá, hogy ezek nem filmek. Őszíntén azt gondolom, hogy a képiviláguk kiválóan kivitelezett, a színészek a körülményekhez képest tudásuk legjavát igyekeznek adni, mégis, ezek a filmek leginkább olyanok, mint a vidámparkok. A valódi filmek ugyanis érzelmi, pszichológiai tapasztalatokat igyekeznek tolmácsolni a nézőnek
- mondta a rendező, akinek legújabb gengszterfilmjét, a megtörtént eseményeken alapuló The Irishman (Az Ír) című alkotását máris nagy Oscar-esélyesként emlegetik.

A rendező kritikájára nem sokkal annak megjelenése után Twitter-üzenetben reagált James Gunn a Bosszúállók: Végjáték egyik executive producere, A galaxis őrzői-filmek író-rendezője. Martin Scorsese egyike az öt kedvenc, ma is élő filmesemnek, és felháborított, amikor annak idején az emberek úgy bírálták a Krisztus utolsó megkísértésé-t, hogy még csak nem is látták a filmet. Elszomorít, hogy most ő ugyanígy alkot véleményt a filmjeimről" – írta Gunn.

Szintén A galaxis őrzői stábjából reagált Scorsese kijelentésére a Nebulát alakító Karen Gillan is, aki a Hollywood Reporternek mondta el, szerinte a Marvel-filmek igenis filmek, hiszen tele vannak szívvel és lélekkel, Gunn pedig valódi művész, akinek személyisége, a humora és lelke is ott van a filmjeiben.

Ugyancsak ezt a szívvel-lélekkel való filmkészítést emelte ki a Bosszúállók és a Bosszúállók: Ultron kora rendezője, Joss Whedon is.

A Marvel-univerzum Nick Fury-ját megszemélyesítő Samuel L. Jackson pedig a Varietynek nyilatkozva mondta el a véleményét Scorsese megjegyzéséről: Olyan ez, mintha valaki azt mondaná, Tapsi Hapsi nem vicces. A filmek, azok filmek. Az ő filmjeit sem szereti mindenki. De mindenkinek lehet véleménye,  szóval ez így van rendben. És ez senkit nem fog visszatartani attól, hogy filmeket készítsen

Hasonlóképp igyekezett egyenlőségjelet tenni a vélemények közé a Pókember: Irány a Pókverzum! rendezője, Peter Ramsey is, aki Twitter-bejegyzésében csak annyit írt: 

Martin Scorsese egy isten. A Marvel-filmek jók.