Kórházba került Catherine Deneuve

2019.11.06. 14:47

Kedd éjszaka rosszul lett és kórházba szállították Párizsban Catherine Deneuve-t - írja a Le Parisien.

A lap úgy tudja, hogy a 76 éves színésznő  súlyos állapotban van, és további, alapos vizsgálatokra van szüksége.

Claire Blondel, a filmsztár ügynöke az AFP francia hírügynökséggel azt közölte, hogy Catherine Deneuve "ischemiás érkatasztarófát" szenvedett.

Szerencsére nincsen semmilyen mozgási zavara, csak néhány nap pihenésre van szüksége - mondta az ügynök, aki egyéb részletet nem közölt a színésznő állapotáról.

Catherine Deneuve francia filmsztárForrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Maurizio Gambarini

A Le Parisien című napilap úgy értesült, hogy a színésznő szerdára virradó éjjel rosszul lett és kórházba került.A család és az ügynök által használt fogalmak alapján a francia hírügynökség szerint nem lehet biztosan megmondani, mi történt Catherine Deneuve-vel.

A legkevésbé súlyos esetben a filmsztárnál átmeneti keringési zavar (tranziens iszkémiás attak - TIA) lépett fel, amely az agyi érkatasztrófa enyhébb és átmeneti formája,és amelyet a stroke-hoz hasonlóan a vérkeringés leállása okoz, de a rövid ideg tartó tünetek maradéktalanul eltűnnek. Ugyanakkor a TIA is sürgős ellátást igényel, mert jelentősen növeli a következő napokban az agyvérzés kockázatát.

Catherine Deneuve az elmúlt hetekben folyamatosan dolgozott, a hét elején Emmanuelle Bercot francia filmszínésznő De son vivant című új filmjében forgatott.

KAPCSOLÓDÓ CIKK