14 és 20 év közötti fiataloknak hirdetett filmes témájú online kvízjátékot a DUE Médiahálózat és a Magyar Nemzeti Filmalap. A harmadik alkalommal megszervezett háromfordulós vetélkedő versenyzői nem csak tudásukat bővíthetik, de a legjobbak értékes díjakat is nyernek.

A Magyar Nemzeti Filmalap a Nagy Magyar Filmteszttel is szeretné népszerűsíteni a klasszikus és új magyar filmeket, valamint bővíteni a fiatalok filmes ismereteit - írják közleményükben a szervezők. Az idén harmadjára induló országos játékba az elmúlt 2 évben összesen több mint 35 ezren kapcsolódtak be.

Február 20-án lesz a döntő

A verseny első fordulójában a fiataloknak egy 20 kérdésből álló online tesztet kell kitölteniük a fiataloknak a www.filmteszt.hu oldalon - erre 2020. február 2-ig van lehetőségük. A teszt végén a kitöltő megtudhatja, hogy mely kérdésekre adott helyes választ, és ahol tévedett, ott mi lett volna a helyes megoldás.

A tesztet többször is kitöltheti ugyanaz a játékos, a vetélkedő második fordulójába a legutolsó kitöltés eredménye alapján lehet továbbjutni.

A középdöntőbe már csak a legjobb 1000 induló kap meghívást. Itt már személyesen mutathatják meg filmes tudásukat a diákok. A 12 legjobb tesztkitöltő pedig bekerül a döntőbe, amit február 20-án rendeznek meg Budapesten, az Akvárium Klubban.

A legjobbak ellátogathatnak egy filmforgatásra

A verseny fődíja egy Samsung Galaxy Note 10, de a második és a harmadik helyezett is egy kamerás okostelefonnal gazdagodik.Emellett

a döntő minden résztvevője lehetőséget kap, hogy ellátogasson egy magyar film forgatására, ahol bepillanthat a filmkészítés kulisszái mögé.

A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak játékhoz a kérdésbankot filmes szakemberek állították össze és lektorálták, hogy a vetélkedő átfogó és izgalmas képet adjon a magyar filmekről a fiataloknak.