A Midway legyűrte az Álom doktort

2019.11.10. 19:00

Roland Emmerich második világháborús filmeposza, a Midway meglepetésre legyőzte a Stephen King regénye alapján forgatott Álom doktor című fantasy thrillert az észak-amerikai mozis toplistán.

Filmes szakemberek azt várták, hogy a Warner Bros. filmje, ami az 1980-ban Jack Nicholson főszereplésével bemutatott Ragyogás folytatása, a kasszasikerlista csúcsán nyit, de csak a második helyre futotta a 14,1 millió dolláros jegybevétellel, ami a fele a stúdió várakozásának.

Forrás: Freeman Film

A Lionsgate 100 millió dollár költségvetésből készült Midway című filmdrámája 17,5 millió dolláros jegybevételt szerzett, és bár a toplista élén végzett, még nagy utat kell megtennie ahhoz, hogy nyereségesnek bizonyuljon. Az Ed Skrein, Patrick Wilson, Luke Evans és Nick Jonas főszereplésével készült filmmel a Midway szigeteknél folyt csatáról, amely sorsdöntő fordulatot hozott a csendes-óceáni hadszíntéren a második világháború kimenetelében. A fiatalabb nemzedéket akarta megcélozni a stúdió, ám a nézők mintegy 60 százalékban a bemutató-hétvégén idősebb férfiak voltak.

A kasszasikerlista harmadik helyét a Paramount stúdió családi komédiája, a Playing with Fire végzett 12 millió dolláros bevétellel, felülmúlva a várakozásokat.