Vágólapra másolva!
Egy sodródó, felelőtlen apa szembenéz a múltjával, miután vadóc kislánya sok év elteltével újra felveszi vele a kapcsolatot. Forog Kis Hajni első mozifilmje amatőr főszereplőkkel, a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor Programja és a Szlovák Audiovizuális Alap támogatásával.
Vágólapra másolva!

Kis Hajni Külön falka munkacímen készülő filmje részben személyes élményein alapul. Az alkotók hosszú casting folyamat után választották ki a főszerepre az apát, Tibit alakító Dietz Gusztávot, egykori grappling-küzdősport világbajnokot, és a kislány, Niki szerepére Horváth Zorkát. Mindkettőjüknek ez lesz a mozifilmes debütálása.

A dráma főszereplője a börtönviselt Tibor, valamint tizenkét éves lánya, az öntörvényű Niki, akik hét éve nem találkoztak.

Tibor kidobóként dolgozik éjszakai szórakozóhelyeken, anyagi gondokkal küzd, és vehemens természete miatt állandóan konfliktusba kerül környezetével. Niki nagyszüleivel él, akik képtelenek kordában tartani a vadóc gyereket. Mikor Niki megtudja, hogy Tibort kiengedték a börtönből, családja tiltása ellenére felkeresi a férfit. A találkozás mindkettőjük életét megváltoztatja.

Fotó a forgatásról Forrás: Proton Cinema / Miklósfalvi Máté

A film további szerepeiben többek között Füsti Molnár Évát, Galkó Balázst, Bandor Évát, Spolarics Andreát, Száger Zsuzsát, Urbanovits Krisztinát és Herczeg Tamást láthatjuk majd. A magyar-szlovák koprodukcióban készülő film budapesti helyszíneken forog, Kis Hajni állandó alkotótársai, Nyoszoli Ákos operatőr, Nyitrai Anna látványtervező, és Gorácz Vanda vágó közreműködésével. A forgatókönyvet a rendező Szántó Fanni forgatókönyvíróval közösen jegyzi.

Kis Hajni eddigi két rövidfilmje, a Last Call és a Szép alak számos fesztiváldíjat elhozott.

Utóbbi a Diák Oscar-díj (Student Academy Awards) jelölésen kívül több mint száz fesztivál meghívást kapott szerte a világban, és rengeteg díjat tudhat magáénak. Legutóbbi filmje a Last Call is több rangos fesztiválszereplésen van túl, többek között megnyerte a legjobb vizsgafilm díját a szarajevói filmfesztiválon. Kis Hajni első mozifilmjét a Proton Cinema a szlovák MPhilms-szel és a Visionteam L.O-val koprodukcióban gyártja, és várhatóan 2020 második felében kerül a mozikba.