Nicolas Cage önmagát játszhatja egy róla szóló meta-drámában, a The Unbearable Weight of Massive Talent-ben (A komoly tehetség elviselhetetlen súlya). 

A cselekményről annyit tudni, hogy Cage egy Tarantino-filmben szeretne benne szerepet kapni, és meggyűlik a baja tinédzser lányával is. A filmben feltűnik a színész 90-es évekbeli változata is, aki azért korholja hősünket, mert túl sok rossz filmet vállalt el, és már nem is számít sztárnak. Az adósságban úszó színészt egy mexikói milliárdos próbálja rávenni egy szerepre, ám kiderül róla, hogy hírhedt drogbáró, aki épp egy elnökjelölt lányát rabolta el, így Cage-nek a CIA megbízásából kell kémkednie utána. 

Nicolas Cage a Mandy-benForrás: Jameson CineFest

A Lionsgate filmjét Tom Gormican és Kevin Etten írták, előbbi pedig rendezi is. Nicolas Cage az idei Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon személyesen is mesélt az életéről, cikkünk itt olvasható:

 

Nicolas Cage magyar gulyástól pörgött fel Torockón - videó

A 18. alkalommal megrendezett Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál fő díszvendége idén Nicolas Cage: a színész egy életműdíj átvétele után végigülte a kolozsváriakkal az Ál/arc-ot, majd Bonchidára is elkísérte legújabb filmjét, a Mandy - A bosszú kultuszá-t egy szabadtéri vetítésre a Bánffy-kastélyhoz (ahol megint nézte magát a vásznon két órán keresztül), és egy mesterkurzusba is belement, amin másfél órán keresztül faggatták a karrierjéről, ő pedig tisztességgel helytállt.