Rekordbevétellel nyerte a Jégvarázs 2. az észak-amerikai mozis hétvégét

frozen 2
Vágólapra másolva!
A Jégvarázs második része 124 milliós (37,6 milliárd forintos) jegyárbevétellel nyerte az észak-amerikai mozis hétvégét - írta iparági becslések alapján a Varitey.com.
Vágólapra másolva!

A Disney eredetileg 100 millió dollárt várt a családi animáció második epizódjától a debütáló hétvégén, a három nap becsült jegyárbevételei ezt messze meghaladják.

A zenés fantasy a pénteki bemutató napján 41,8 milliót hozott, ehhez járult aznap a külföldi piacok 57,8 milliója, ami egy nap alatt majdnem 100 milliós bevételt jelentett.Elsa és Anna történetének folytatása a harmadik legerősebb debütáló hétvége az animációk között A hihetetlen család (182 millió) és a Szenilla nyomában (135 millió) mögött, valamint a Walt Disney Animation (Pixar nélküli) eddigi legjövedelmezőbb bemutatója.


Az első Jégvarázs-ra a 2013-as hálaadásnapi nyitó hétvégén 93,6 millió dollár értékben váltottak jegyet Észak-Amerikában.

Messze lemaradva második Az aszfalt királyai című életrajzi dráma Matt Damon és Christian Bale főszereplésével. A Ford és a Ferrari küzdelmét bemutató film a második hétvégéjén 16 millió dollárt hozott, miután a múlt hétvégén sikerült minden vetélytársát leköröznie 31 millió dolláros bevételével.

A toplista harmadik helyére Tom Hanks új filmje, az Egy kivételes barát került 13,5 millió dolláros eredményével, ami erős kezdésnek számít: a Fred Rogers tévés műsorvezetőről szóló, igaz történetet elmesélő alkotás ugyanis nagyjából 25 millióból készült.

Az STX stúdió 21 híd című, New Yorkban játszódó krimije végzett a negyedik helyen, 2665 moziban 9,2 millió dollárért vettek rá jegyet.

A toplista ötödik helyezettje a Lionsgate stúdió Midway című világháborús drámája 4,6 millióval, mely három hétvége után 43 milliós észak-amerikai jegyárbevételnél tart.