Viggo Mortensen rendezése debütál a januári Sundance Filmfesztiválon

43rd Toronto International Film Festival festival; awards; film; red carp KU
Viggo Mortensen
Vágólapra másolva!
A Taylor Swift énekesnőről készült dokumentumfilm és Viggo Mortensen első rendezése is szerepel a januári Sundance Filmfesztivál programjában.
Vágólapra másolva!

Az Emmy-díjas Lana Wilson rendezésében készült Taylor Swift: Miss Americana című dokumentumfilmet az évente a utahi Park Cityben megrendezett független filmfesztivál nyitó napján, január 23-án vetítik más produkciókkal együtt.

- fogalmazott Robert Redford amerikai filmszínész, rendező és producer, a fesztivál társalapítója.

Viggo Mortensen Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hubert Boesl

A Sundance Filmfesztiválon 27 ország 118 filmes produkcióját vetítik. A fesztivál jövőre leköszönő igazgatója, John Cooper elmondta: vállalt céljaik közé tartozik, hogy legalább annyi női rendező munkáját mutassák be, mint férfiét a nemi egyenlőség jegyében. Emellett az elsőfilmes alkotók felkarolását is feladatuknak tartják. A fesztiválon 44 elsőfilmes rendező mutatkozik be.

- ismertette szerdán a The Hollywood Repotrer.

A programban látható Julie Taymor filmje, a The Glorias, amely Gloria Steinem feminista ikon memoárjai nyomán készült Alicia Vikander, Julianne Moore és Steinem főszereplésével. Műsorra tűzik Nicole Newnham és Jim LeBrecht dokumentumfilmjét Crip Camp címmmel, amely fogyatékkal élő kamaszok hetvenes évekbeli nyári táboráról szól, s amely Barack és Michelle Obama Higher Ground produkciós cégének közreműködésével született.

A fesztiválon szerepel majd Anne Hathaway és Ben Affleck filmje, a The Last Thing He Wanted, Anthony Hopkins és Olivia Colman drámája, a The Father, a The Nest Jude Law-val a főszerepben, valamint Ethan Hawke és Kyle Maclachlan a Tesla, Michael Keaton a Worth, Julia Louis-Dreyfus a Downhill és Benedict Cumberbatch az Ironbark című produkcióban.


Újdonságként említette meg Cooper, hogy először rendeznek közönségtalálkozókat a filmek után azzal a céllal, hogy ne csak a filmkészítés szakmai kérdéseit vitassák meg, hanem a filmekkel kapcsolatban felmerülő fontos témákat is.

A rendezőként bemutatkozó Viggo Mortensen Falling című drámáját a fesztivál záró filmjeként mutatják be.

A 35. alkalommal megszervezett fesztivált 2020. január 23. és február 2. között tartják.