A Monty Python-tag Terry Gilliam (Gyalog galopp, 12 majom, Félelem és reszketés Las Vegasban) egy interjú alkalmával beszélt arról, hogy mennyire utálta a Marvel-féle, az amerikai kritikusok által nagyra tartott Fekete Párduc-ot, és elmondta azt is, hogy mi a problémája a MeToo mozgalommal. 

 

Utáltam a Fekete Párduc-ot. Az őrületbe kergetett. Azt sugallja a fekete gyerekeknek, hogy ebben kell hinniük. Ez totális baromság. Szerintem az alkotók sosem jártak Afrikában, csak felfogadtak valami látványtervezőt. A média ráadásul azt sulykolta, hogy ez a marhaság nagyon fontos  

- mondta Gilliam. 

Megnéztük: megérte-e a sok vesződést Terry Gilliam álomprojektje

A kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál első meglepetésfilmje egyenesen Cannes-ból érkezett: Terry Gilliam álomprojektje, Az ember, aki megölte Don Quijoté-t. Megnéztük a várva-várt filmet, amiből kiderült, hogy egy nagy rendező álomprojektje lehet kifejezetten szerény, sőt egyenesen gyenge alkotás is. 25 év forgatás, pontosabban nem-forgatás után végre...ezzel a felirattal kezdődik Az ember, aki megölte Don Quijotét.

A MeToo-ról azt mondta, 

az áldozatok korát éljük. Mindannyian áldozatok vagyunk. Mindig valaki más él vissza a helyzetünkkel, használ ki minket. Tehetetlenek vagyunk.