Még mindig a Star Wars: Skywalker kora érdekli a legtöbb nézőt

2020.01.06. 08:48

Továbbra is a Skywalker kora vezeti az észak-amerikai mozis sikerlistát, újabb 34,5 millió dollárral növelve bevételeit a hétvégén. 2020 első amerikai premierfilmje, Az átok háza óriási meglepetésre, a lesújtó szakmai és nézői vélemények ellenére az első öt között, 11,3 millió dolláros bevétellel indított.

Az Átok legújabb remake-jéről az Origo kritikusa sem volt jó véleménnyel. A természetfölötti horror, amely a 2004-es remake újrafeldolgozása, mindössze 10 millió dollárból készült, így már az első, hazai hétvégén behozta az árát. A Variety.com filmes portál szerint a tántoríthatatlan horrorrajongók biztosították neki az ötödik helyet az utánjátszott produkciók mögött az egyesült államokbeli és kanadai mozikban.
A kasszasikerlista élén a Star Wars: Skywalker kora maradt, amely további 34,5 millió dollárral 450 millió dollárra növelte bevételét a hazai piacon, világviszonylatban pedig már 919 millió dollárt hozott.
A Jumanji - A következő szint című családi kalandfilm is megőrizte második helyét a toplistán 26,5 millió dolláros jegyeladással. A Kisasszonyok című romantikus filmdrámára 13,5 millió dollárért váltottak jegyet a nézők, ami ugyancsak elegendő volt az előző heti 3. helyezés megőrzéséhez.

Negyedik helyen a Jégvarázs 2 végzett 12 millió dolláros bevétellel. A 2013-as Jégvarázs folytatása eddig 450 millió dollárt hozott Észak-Amerikában, és 1,325 milliárd dollárt világviszonylatban, többet, mint bármely másik produkció az animációs filmek történetében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK