Oscar-díjak: Idén sem lesz házigazdája a díjkiosztó ceremóniának

2020.01.09. 10:14

Idén sem lesz házigazdája a Oscar-díjak átadására szervezett gálának - jelentette be Karey Burke, az ABC amerikai kereskedelmi televízió elnöke szerdán.

 

A filmakadémiával együtt megerősítjük, hogy idén sem lesz hagyományos házigazda  

- idézte a The Hollywood Reporter filmes szaklap online kiadása az Oscar-gálát élőben közvetítő csatorna vezetőjét. Burke utalt arra, hogy az ABC és az Oscar-díjakat odaítélő amerikai filmakadémia a tavalyi példát követi, amikor harminc év után először műsorvezető nélkül zajlott a ceremónia és az évek óta csökkenő nézettségű tévéközvetítés 2019-ben magasabb mutatókat produkált, mint az előző években.
A tavalyi közvetítés 11,5 százalékkal többen, majdnem 30 millióan nézték Észak-Amerikában, mint az előző évit, 2018-ban viszont minden idők legalacsonyabb nézettségét mérték, mindössze 26,54 millióan látták a gálát.
A 2020-as díjátadó ceremóniát Glenn Weiss rendezi, a műsor két producere Lynette Howell Taylor és Stephanie Allain. A díjak jelöltjeit hétfőn jelentik be. Az amerikai filmakadémia díjainak átadását a hollywoodi Dolby Színházból élőben közvetíti február 9-én, vasárnap este az ABC tévécsatorna. A műsort több mint 225 ország és térség sugározza.