Az Élősködők kapta a mozis fődíjat a hollywoodi színészcéh díjátadóján

élősködők
Vágólapra másolva!
A dél-koreai Élősködők színészgárdája kapta a mozis fődíjat a hollywoodi színészcéh (SAG) vasárnap esti díjátadó ceremóniáján Los Angelesben.
Vágólapra másolva!

A hollywoodi Shrine Auditoriumban 26. alkalommal megrendezett gálán Joaquin Phoenix a legjobb színész díját vehette át a Joker főszereplőjeként, Renée Zellweger kapta a legjobb színésznő elismerését a Judy című zenés produkcióban nyújtott alakításáért, Brad Pitt (Volt egyszer egy Hollywood) és Laura Dern (Házassági történet) pedig a legjobb férfi és női mellékszereplő díjával távozott az estéről.

A dél-koreai Élősködők színészgárdája a Botrány, Az ír, a Jojo nyuszi és a Volt egyszer egy Hollywood színészei elől vitte el a díjat.


A ceremónián Leonardo DiCaprio életműdíjat adott át Robert De Nirónak.

A gálán az amerikai színészek érdekvédelmi szervezete, a SAG-AFTRA Alapítványának elnöke, Courtney B. Vance bejelentette, hogy a szervezet adománygyűjtésének keretében Jeffrey Katzenberg filmmogul és felesége, Marilyn 250 ezer dollárral (76 millió forinttal) járult hozzá az alapítvány működéséhez. Az országos nonprofit alapítvány 1,5 millió dollárt (454 millió forintot) akar gyűjteni a működéséhez. A díjátadót, amelynek idén nem volt házigazdája, a TNT és a TBS televíziócsatorna közvetítette élőben a Shrine Auditoriumból.